dinsdag 24 augustus 2010

Heel andere kaarten

Afgelopen zondag heb ik heel veel uren zitten rondkijken op het blog van Elke Verschooten. Zij maakt heel ander soort kaarten dan ik, maar ik vind het wel mooi. De condoleancekaart van zondag had ik op een blog gevonden via die van Elke. Zij noemt haar kaarten vaak clean & simple en dat is precies wat ze zijn. De ideetjes voor de kaarten hier onder heb ik dan ook van haar. En eerlijk is eerlijk, ik heb ze eerst geprobeerd na te maken om te kijken of me zoiets ook zou lukken.

Op deze eerste kaart heb ik een bloem gestempeld van My Paper World met Versamark en geëmbost met clearpowder. Heel mooi, tip om het zo te doen heb ik van Nel. Daarna ben ik met foampads distressinkt op gaan brengen in de kleuren Peeled Paint en Forest Moss, Broken China en Faded Jeans. De swirls daarna gestempeld met Broken China. Tekststempel er op, plakken op een witte kaart en klaar. Ik dacht dat zo'n kaartje wel heel snel klaar zou zijn, maar dat is toch ook weer niet waar hoor, er gaat meer tijd in zitten dan je denkt... of ik doe het gewoon te langzaam, dat kan natuurlijk ook, hahaha!!!


Deze tweede kaart is ook naar een voorbeeld van Elke. Alleen had zij de rand gemaakt met chalks en ik met distressinkt (Spun Sugar, Worn Lipstick en Aged Mahogany). Ook had ze de kaart niet gemat, maar op de één of andere manier miste ik iets en daarom heb ik eerst zwart en bordeau cardstock eronder geplakt. Zo krijgt hij meer diepte en is ie wel naar mijn zin. Grasstempel is van My Paper World, 3 minibrads, tekststempel en meer is niet nodig.

Ik vond en vind deze kaarten heel erg leuk om te maken en ga het zeker vaker doen. Wat vinden jullie er van??? Eerlijk zeggen hoor!!!

Lieve groetjes en een fijne dag,

12 opmerkingen:

  1. Mijn mening erg mooien niets te veel of te weinig .chic kaartje.Miep.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. knap gedaan!!! Het doet me steeds plezier een bron van inspiratie te zijn.
    groetjes

    elke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. prachtig, heel mooi! ik hou wel van eenvoudig!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik vind je kaarten heel goed gelukt hoor Annemiek. Je doet niet onder voor de kaarten van Elke Verschooten. Heb net op haar stie even gekeken. Zij zat in Zeist op de stempelbeurs, als ik me niet vergis.
    Vind de kaart met Thinking of You ook wel apart zo met die streep en van daar af de stempel ingestempeld.

    Groejes Astrid.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een leuke ideetjes zijn dat zeg. Inderdaad een hele andere manier van stempelen, maar wel superleuk.
    Je kaarten zijn plaatjes geworden!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi Annemiek, ik ken de kaartjes van Elke Verschooten en ik vind ze ook erg mooi. De jouwe zijn ook prachtig geworden en je kunt hier heel veel mee doen, goed hoor!Gefeliciteerd met de challenge, ook een errug mooie kaart met die roos.Hee, groetjes en hopelijk tot gauw! Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hoi Annemiek Mooie stempelkaarten hoor.Gr.Nel

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ohhh wowwwww Annemiek,wat SCHITTERENDE kaarten.
    Wat een prachtige kleuren.

    Liefs Riet.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hoi Annemiek, Je kaartjes zijn super geworden! Ik vind de kaartjes van Elke vaak heel mooi, soms iets te eenvoudig naar mijn zin maar ieder zijn ding toch? Ook ik heb eens een kaartje nagemaakt van Elke met iets toegevoegd van mezelf omdat ik het anders te kaal vond maar het gaat om de inspiratie tenslotte ;)
    Groetjes, Sandra

    BeantwoordenVerwijderen
  10. wauw, dat ziet er geweldig uit, heel mooi.
    Ik weet dat er nog best veel tijd in gaat zitten, maar het resultaat mag er dan ook zijn.

    groetjes jolande

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hoi Annemiek,
    Wat een mooie kaartjes heb je gemaakt, evenzo het kaartje van de vorige post.
    Het is niet mijn ding maar ik vind ze wel heel apart en stijlvol! Complimentjes hoor.

    Groetjes, Agnes

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Super hoor Annemiek! Ik roep immers vaak:less is more!

    BeantwoordenVerwijderen