dinsdag 25 mei 2010

Pinkstermarkt

Afgelopen zaterdag stond ik met mijn spulletjes op de Pinkstermarkt. Maar er is een misverstand ontstaan: een aantal mensen hebben naar me uitgekeken en me niet gevonden! Dat klopt ook, want ik stond op de Pinkstermarkt van de Oudheidkamer!!! Binnen dus en niet buiten. Ik heb deze keer een foto van mijn tafel gemaakt, maar ik zie nu eigenlijk dat het helemaal niet zo duidelijk is.

Links op de kleine tafel staan de Blau Kai's. Een bakker hier van het dorp bakt die speciaal voor de Oudheidkamer. Maar iedere markt weer blijkt dat er Ridderkerkers zijn die de koek niet kennen. Het is geen kruidkoek, geen ontbijtkoek, maar iets er tussenin, gevuld met noten en rozijnen, maar het recept is zo'n beetje het best bewaarde geheim van Ridderkerk!!! Blau Kai staat voor blauwe kei oftewel omroepsteen. Zo'n steen lag net buiten het kerkplein waar de wereldse zaken besproken mochten worden, het werd niet goed gevonden als dat in de kerk gebeurde! De originele steen in Ridderkerk is gestolen, maar er staat wel een mooie replica.
Maar goed, ik heb een goede markt gehad, op vrijdagavond was ik mijn cadeauartikelen (op één na), een stel kaarten en wat jam al kwijt. Eén van de medewerksters was zo helemaal weg van de spulletjes dat ze steeds weer wat op de stapel legde! Maar ze zei er wel bij dat ze de (meest vintage) kaarten niet ging versturen, dat vond ze zonde!!!

Zoals te zien rechts op de foto was mijn kaartenmolen niet eens helemaal gevuld, ik kom echt een dag tijd op een dag tekort om te knutselen hoor! Ook jam had ik niet veel, het is nog vroeg in het seizoen en het fruit is nog duur. Ik had nog wel perenjam, kiwijam, rabarberjam en mijn topper: ananasjam. Er was wel veel vraag naar aardbeienjam, maar dat is er gewoon nog niet. Had ik het wel gehad, dan had ik zeker zo'n 30 potten kunnen verkopen. De meeste mensen weten wel dat ik er sta en er zijn erbij die dan speciaal jam bij mij komen halen!

Ik ga nog even 2 kaarten op mijn blog zetten en dan er maar eens een keer vroeg in vanavond, want het staan op de markt is niet bepaald goed geweest voor mijn rug, maar het is zo leuk om te doen en het gebeurt gelukkig ook niet iedere week! Bovendien is mijn rug vanmorgen ook weer door de fysio gedaan en dat is nu ook niet bepaald lekker.

Lieve groetjes,

2 opmerkingen:

  1. dat is wel heel gezellig geweest daar, en supers dat je zo goed hebt verkocht, mjummie al die lekkere jammetjes, jammer dat je niks meer overhebt

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat ziet er heel mooi allemaal, fijn dat je zo goed verkocht hebtwant daar ga je tenslotte voor.
    Maar ja wie kan nu jouw mooie spulletjes voor bij lopen,want ze zijn allemaal schitterend!!.

    Groetjes Jannie.

    BeantwoordenVerwijderen