maandag 14 februari 2011

Ziekenhuis geweest

Ik heb nogal een hectisch weekend achter de rug...

Zaterdagmiddag vierden we de 5e verjaardag van Vincent en 's avond zijn we bij vrienden nog een wijntje gaan halen. Niks bijzonders zou je zeggen. Maar ik was/ben al een paar dagen heel erg aan het hoesten en het komt niet echt los. Toen we zaterdagavond thuiskwamen heb ik een hoestbui gehad dat ik dacht dat ik stikte!
Gisterochtend wakker geworden met nog meer pijn op mijn borst en vreselijke hoofdpijn. Toch op een gegeven moment maar uit bed gekomen, maar na een half uur beneden voelde ik me zo rot dat ik maar weer naar bed ben gegaan. Toen werd het erger, kreeg meer pijn op mijn borst en mijn linkerschouder en arm gingen heel erg pijn doen. Ook had ik een heel benauwd gevoel dat ik niet genoeg zuurstof kreeg. Op een gegeven moment vond ik het echt eng worden en hebben we de huisartsenpost gebeld. Die vertrouwden het niet en stuurden een ambulance met sirenes hierheen. Op de ECG zagen ze wat zuurstof te kort bij de kransslagader, dus naar het ziekenhuis! Mijn ouders waren inmiddels hier, kids overstuur, wat een narigheid! In de ambulance 2x spray onder mijn tong gehad, maar het hielp allemaal niets, ook medicijnen via infuus niet. In het ziekenhuis een heel stel onderzoeken gehad en na een paar uur bleek dat wel alles goed is met mijn hart. Het blijkt dat ik door het hoesten mijn borstspieren heb gekneusd en verkrampt zijn en dat trekt dan weer door omdat spieren verzuren en die symptomen lijken heel erg op die van hartproblemen.
Het is dus gelukkig allemaal heel erg meegevallen, maar ik ben (en thuis natuurlijk) heel erg geschrokken, het is geen leuke ervaring. Rond 8 uur waren we weer thuis gisteravond.
Verder geen medicijnen gekregen, ondanks dat ik een ontsteking heb in mijn bovenste luchtwegen. Keelpastilles zouden voldoende moeten helpen.
Nu ben ik weer beneden, ben versleten en de pijn op mijn borst is er nog steeds, in mijn arm gelukkig wat minder, alhoewel dat nog steeds wat tintelig aanvoelt.
Ik heb nog e.e.a. liggen aan dingen die ik af moet maken, maar dat komt nog wel, eerst even hier van bijkomen. Ik zal in blogland dus ook even niet overal op reageren!

Lieve groetjes,

23 opmerkingen:

 1. Aaw wat vervelend.. En wat zul je geschrokken zijn.Ik heb dit ook gehad.. of zoiets.. door he hoesten had ik mijn rib gekneusd.. OOk mijn schouder borst en alles deed pijn. Vooral inslaap komen vond ik lastig. Maar met wat ibuprofen kwam ik al een heel eind. voor de rest lekker itrustem en hopen dat de pijn snel weggaat.

  Groetjes
  Mignon

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jeetje mekreetje Annemiek, je schrikt je rot volgens mij als zoiets je overkomt. Gelukkig is het allemaal goed afgelopen! Kom maar even lekker bij hoor, het is niet niks. Ik hoop dat je snel van alle ellende af bent. Beterschap!

  Liefs, Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jeetje Annemiek, wat een schrik moet dat geweest zijn. Gelukkig is er niks met je hart aan de hand. Voor dat hoesten moet je even bij de apotheek een flesje hoestdrank halen joh, dat spul werkt als een tierelier. Vorig jaar heb ik ook gehad dat ik niet kon stoppen met hoesten, echt konstant hoesten, ik bleef er zowat in en toen ben ik ook bij de dokterspost geweest en die gaven me een flesje acetylcysteine. Dat hielp goed, ik werd er wel duf van, maar dat had ik ervoor over. Het hoesten werd snel minder.
  Beterschap hoor!!!

  groetjes, Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jeetje Annemiek , hier schrik ik van....Wat een belevenis ; ik zou doodsangsten uitstaan , denk ik. Helemaal als je pijn op de borst begint te voelen. Ik heb ook eens ribben gekneusd gehad puur van het hoesten ; dat doet echt vreselijk pijn. Met elke ademhaling voel je dat. Ik had toen voltaren als pijnstiller gekregen. Doe rustig aan. We zien je vanzelf weer verschijnen. Creatieve groetjes van Christa.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. O, Annemiek dat is schrikken!
  Veel beterschap en doe het rustig aan!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Och jeetje, is dat even schrikken! Ik hoop dat je snel weer opknapt en laat de bloggies maar even voor wat ze zijn hoor, dat komt later wel weer. Eérst aan jezelf denken nu.
  Heel veel beterschap en sterkte!
  Liefs, Jeannette

  BeantwoordenVerwijderen
 7. sjonge Annemiek....wat een verhaal....pffff, inderdaad schrikken zeg!
  Gelukkig dat het niet iets ernstig was. Ik hoop dat je weer snel opknapt hoor;)
  groetjes
  Neline

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lieve Annemiek wat een schrik,maar wat een geluk het is niet je hart wel erg genoeg
  natuurlijk want kneuzen is ook pijnlijk.Beterschap en veel sterkte!Miep D.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Annemiek Is zeker schrikken,doe rustig aan en bloggen kom wel weer.Beterschap.Gr.Nel

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jeetje mina zeg, dat is natuurlijk heel erg schrikken joh, gelukkig is het je hart niet, nu maar hopen dat je snel opknapt hoor meis, denk goed om jezelf !!!!
  Heel veel beterschap toegewenst !

  liefs Astrid

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ooooo bah zeg, wat zullen jullie geschrokken zijn!! Gelukkig valt het allemaal mee, nu effe lekker rustig aan bijkomen en herstellen, beterschap hoor!!

  gr. arjette.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat is dat schrikken!
  Maar gelukkig dat het beter gaat!
  Rustig aan en pas goed op jezelf.

  Vr. Gr. Helga

  BeantwoordenVerwijderen
 13. he Annemiek wat een nare ervaring moet dat zijn geweest, heel veel beterschap ermee

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Meine liebe Annemick, was machst du für Sachen.....ich wünsche dir gute Besserung und passe auf dich auf....

  Wünsche noch einen schönen Abend, einen lieben Gruß von Andrea

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Dat is schrikken, doe in ieder geval rustig aan
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 16. wat is dat schrikken zeg, gelukkig dat er niets mis is met je hart, neem de tijd maar om weer op te knappen, we zien je vanzelf wel weer in blogland.
  heel veel sterkte.

  liefs jolande

  BeantwoordenVerwijderen
 17. He lieve Annemiek, wat schrikken zeg! Ik miste je al een beetje op het blog.......Neem de tijd en je rust en laat je vertroetelen! Dikke knuffel en beterschap, liefs Mirandaxx

  BeantwoordenVerwijderen
 18. jeetjewat schrikken zeg!
  gelukkig niets ernstig met je hart, maar doe lekker rustig aan, ff bijkomen op je gemak.
  sterkte!
  groetjes Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Zo hee, dat is zeker niet niks! Kan me voorstellen dat jullie erg geschrokken zijn! Gelukkig is het niks aan je hart, maar ik wens je toch beterschap en sterkte hoor, Doe rustig aan met jezelf!!
  Liefs, ERna

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ejzz Annemiek, wat zal je geschrokken zijn, gelukkig valt het allemaal mee!
  Neem de tijd en vooral je rust he, blogland of wat dan ook loopt niet weg hoor-)
  Heel veel sterkte en liefs!

  Elma

  BeantwoordenVerwijderen
 21. jeetje,Annemiek toch,wat een verhaal.
  Geloof het graag dat je je rot geschrokken bent.
  En je kinderen wat zonde.
  Gelukkig dat het je hart het niet was.
  Wat kan een mens toch gauw wat hebben zeg.
  Doet het vooral rustig aan hoor meis.
  Sterkte met alles,hoop dat je weer gauw de oude bent.

  Liefs knuf Riet.x

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Kijk ik een paar dagen niet op mijn blog en die van anderen natuurlijk en lees je dit! gelukkig bleek het mee te vallen, doe lekker rustig aan.
  en beterschap! groetjes Danielle

  BeantwoordenVerwijderen
 23. tjees Miek, wat naar zeg. Wat een hoest kan doen met je zeg!. Ik denk niet dat ik hoef te zeggen dat je rustig aan moet doen. Veel beterschap!!!

  BeantwoordenVerwijderen