dinsdag 29 juni 2010

Afscheid nemen


Een poosje geleden stonden er bij Karin op haar blog hele schattige doosjes om 5 reepjes Merci-chocolade in te doen. Zo gemaakt, leuk om te doen en leuk om te geven. Deze twee doosjes heb ik gemaakt voor de juf en meester van Tamara, zij neemt op dit moment (tegen 10 uur) afscheid van de school door in alle klassen snoep te strooien. En er zitten 34 kinderen in haar klas, dus dat beloofd wat voor die kinderen! Dan is ze om half 11 vrij en basisschoolleerling af!!! Alleen vanavond dan het officiële afscheid nog met de ouders en alles meesters en juffen. Superspannend hoor, onze kleine meid is ineens heel groot geworden!

Echt heel groot, want gisterenmiddag mocht ze ergens komen kijken in kassen en ze is aangenomen!!! Morgenochtend om 8 uur begint ons madammeke dus al met werken, tja, ze is ook al 13, zucht! Ze gaat in kassen werken waar ze chrysanten kweken, daar moet ze 'knoppen'. Ze mag op deze leeftijd één bed per dag doen en in het begin zal dat neerkomen op ongeveer 3,5-4 uur werk, als ze het onder de knie heeft 2,5-3 uur werk. En het verdient nog goed ook. En dus gaan we zo een rekening openen waar haar salaris op gestort kan worden!

Lieve groetjes,

zaterdag 26 juni 2010

Candy bij Ellen

Ellen heeft de 200 volgers bereikt en geeft daarom deze supergave candy weg! Wil je hier ook kans op maken, ga dan naar haar blog en kijk wat je precies moet doen. De candy loopt t/m 10 juli.

Lieve groetjes,

donderdag 24 juni 2010

Snelle kado'tjes

Tamara heeft vanavond en morgenmiddag verjaardagsfeestjes van klasgenoten. Over het algemeen willen de jongens en meiden geld hebben. Ze vindt het niet leuk om zo geld te geven en dus vroeg ze weer aan mij of ik weer kaartenzakjes wilde 'aankleden'. De linker is voor vanavond, voor een jongen dus en daar komt de hele klas en kijken ze ook gezellig met elkaar de voetbalwedstrijd van vanavond. De leeuwenstempel heb ik afgelopen zaterdag bij de Hobbystunter gekocht en vind hem dus heel toepasselijk voor dit kadozakje. Bij het geld heb ik oranje leeuwenkoppen gedaan.
Voor morgen moest het iets in het rood worden, met de rode leeuwenkoppen. Het meisje waar het voor is houdt wel van bloemen en dus heb ik mijn Magnoliastempel afgedrukt met Versamark en witte embossingpoeder gebruikt.

Tamara zelf is nu op werk uit, jawel, 13 jaar en ze wil in de kassen hier in de buurt gaan werken!!! Ben benieuwd of dat gaat lukken...

Lieve groetjes,

dinsdag 22 juni 2010

Afscheids-crea-avond

Zoals ik in mijn vorige post al zei, gisteravond hadden we de afscheids-crea-avond bij Tamara op school. We begonnen met een buffet waar alle kinderen iets aan hadden bijgedragen en het was heerlijk. Er was zoveel lekkers, dat ik niet eens alles heb kunnen proeven! Na het opruimen en de tafels neerzetten voor de workshops konden we aan de slag...
Iedere workshop werden de moeders bijgestaan door een paar leerlingen uit groep 8.

Workshop 1 met v.l.n.r. (gepensioneerde) meester Reingoudt, concierge meester Johan, groep 7 meester Visser (de meester nu van Mathijs) en RTjuf van Houten. In het midden is Anne-Ruth te zien die me hielp.


Workshop 2 met v.l.n.r. Juf Plaisier van groep 1/2, begeleidster Priscilla, weer Anne-Ruth, directeur meester Mijnders en administratrice mw. Slikboer.


Directeur Hans Mijnders (ja, dé schrijver van ruim 20 kinderboeken!!!) met zijn resultaat van het memoblokje.


Even showen wat ze allemaal gemaakt hebben...
Helaas waren er een aantal teamleden verhinderd en een paar ziek, op deze foto waren er ook al een paar weg i.v.m. andere afspraken.


De juf en meester van groep 8 mochten natuurlijk het kado uitpakken en ze vonden het leuk en origineel. Nu maar hopen dat ze het andere kado volgende week ook mooi gaan vinden!




Het was echt een enorm geslaagde avond en het hele team heeft het geweldig naar hun zin gehad. De positieve reacties over de workshops klonken dan ook de hele avond door. Ze hadden kunnen kiezen uit sleutelhanger, taart decoreren, glas graveren, zeepketting en bij mij dan de memoset. Om e.e.a. voor te kunnen doen van het stansen en binden had ik twee half afgemaakte memosetjes gemaakt. Hier boven staan ze nu helemaal klaar. De mannenset is gemaakt met papier van Graphic 45 en de onderste met Tilda-papier. En er werd me al een paar keer gevraagd waar die pennen te koop zijn... gewoon bij de HEMA!!!
En nu weer over naar de orde van de dag... ik mag nog meer theeboxjes gaan maken, maar hoe dat zit vertel ik wel als ik ze laat zien!!!

Fijne dag allemaal, lieve groetjes,

Derwent #5

Hoi allemaal,

Ik weet het, ik ben heel erg laat met mijn kaart plaatsen van de Derwent challenge voor de komende twee weken. De challenge is gisteren van start gegaan, maar ik had het zo ongelofelijk druk met de laatste dingen van de afscheids-crea-avond van Tamara gisteravond op school, dat ik er echt niet aan toe ben gekomen. De avond was echt supergezellig, heel geslaagd, maar daarover zet ik later nog een berichtje neer.
Vanmorgen dacht ik even met een bakkie thee de blogs te lezen die ik volg, maar poeh hé, dat was dus niet even! Anderhalve dag achter lopen en dik anderhalf uur kwijt zijn, is dat dan wat! Daarna heb ik me eerst maar even aan wat huishoudelijke plichten gewijd en nu heb ik dus tijd om een bericht te posten.

De uitdaging bij Derwents is deze keer rood. Je mag maar met één kleur rood je afbeelding inkleuren, behalve weer huid en haren. Nu moet ik zeggen dat ik best van rood hou, maar om er mee te kleuren is weer een heel ander verhaal. Rood geeft zoveel kleur af dat je heel voorzichtig moet aanzeten en in heel veel lagen je kleur opbouwen. Tenminste, zo doe ik het dan weer. Grappig om te lezen bij de andere DT-leden is dat zij hetzelfde hebben met rood, echt waar, ga maar eens rondneuzen op hun blogs, dan zie je het zelf.
Ook deze keer is er bij de challenge weer een prijs te winnen: een mooie set van elektrische puntenslijper en gum. Wil je daarop kans maken, stuur dan je kaart voor 5 juli in.
Met deze kaart wil ik ook gelijk meedoen aan de challenge van Scrap Cards, want van daar komt de sketch vandaan.

Lieve groetjes,

zaterdag 19 juni 2010

En de laatste theeboxjes




Bovenstaande twee boxjes horen nog bij de order van de 7 die ik had. Ze zijn heel leuk om te maken, maar nu ik ze allemaal klaar heb vind ik het ook weer even goed hoor! Ben benieuwd of de opdrachtgeefster er ook blij mee is...

En dit boxje heb ik nog voor mijn tante gemaakt. Zij heeft het voor elkaar gekregen om twee boeken voor me te pakken te krijgen die niet meer geleverd worden. Ik ben een serie bij elkaar aan het sparen van 9 delen en moest alleen deel 6 en 8 nog. Toen ik ze bij de boekhandel wilde gaan halen, bleek dat ze niet meer geleverd werden! Dus tante gemaild die ook in een boekhandel staat en na een paar dagen kwam het antwoord dat ze ze had gevonden. Jippie!! Morgen komt ze naar mijn ouders en ze neemt de boeken voor me mee. Omdat ik zo blij ben dat ik mijn serie compleet heb en dat ze die moeite voor me heeft gedaan, heb ik dit theeboxje dus voor haar gemaakt.

Lieve groetjes,

vrijdag 18 juni 2010

Afscheidskado 1 groep 8

Dit is het eerste afscheidskado wat aangeboden wordt door groep 8. Dit dienblad krijgt het team a.s. maandag. Het tweede kado krijgen ze op de officiële afscheidsavond 29 juni.
Op twee kaarten (bovenste rij) hebben de meiden en de jongens hun naam gezet, het middelste vak op de bovenste rij spreekt voor zich ;-)))
De linkerfoto is het logo van de school waar ik op de foto nog wat tekst heb bij gezet. Dan natuurlijk de klassenfoto en de rechterfoto is van de mascotte van hun klas dit jaar. De meeste van ons kennen dit fabeltjeskrantfiguur als Ome Gerrit de Postduif, maar in groep 8 stond hij bekend als Jimmie. Maar wat ze gemeen hadden is dat ze voor post zorgden, vanuit de hele wereld. Een leuke en goede grap die een aantal teamleden hadden opgezet voor de juf van deze groep die dit jaar 40 jaar in het onderwijs zit. Ze kregen post uit Nederland, maar ook uit Europa en zelfs uit Amerika en Azië. Het is tot het jubileumfeest echt heel goed geheim gebleven wie er achter al die kaarten zaten. En dan hoort Jimmie er natuurlijk ook bij op dit afscheidskado.
Ik heb alles gemat op goudbruin cardstock om het beter uit te laten komen. Ben heel benieuwd wat ze er op school van vinden...
O ja, Tamara zit op de 2e rij van onderaf, de 3e van links (met streeptruitje aan).

Lieve groetjes,

donderdag 17 juni 2010

En nog een theeboxje

Vanmorgen bij de Hobbystunter weer heerlijk geknutseld met een stel meiden. Het is toch zo gezellig en ik kijk er echt iedere donderdag naar uit hoor! Vanmorgen mocht ik het theeboxje met ze maken en ze zijn echt allemaal heel leuk geworden en zo verschillend!
Ik had me door Nel over laten halen om dit papier te kopen en er een theeboxje van te maken, terwijl ik dit papier niet snel zelf zou kiezen. Ik heb nogal de neiging tot de wat 'somberdere' kleuren, die veel vintage-lijnen hebben. Maar eerlijk is eerlijk, Nel heeft gelijk, het is een heel gezellig doosje geworden hoor!!!
Voor volgende week heeft Jolande iets voor ons bedacht en dat is me toch gaaf!!! Ben heel benieuwd of ik dat ook kan en of het net zo mooi wordt als die van haar! Klik even op haar naam en je ziet wat we gaan maken...

Fijne dag, ik ga er zo vandoor om bij mams haar verjaardag te vieren!!!

Lieve groetjes,

Memoblokjes


A.s. maandagavond is er op school een onofficiële afscheidsavond van groep 8 waar Tamara nu zit, en dat wordt een crea-avond. Ik ga met een aantal teamleden een memoset maken en daar moesten natuurlijk nog wel voorbeelden voor gemaakt worden. De eerste (de gele) lag er al een hele tijd, gisteravond heb ik de tweede gemaakt. Dan heb ik ook de derde half gemaakt, want naar aanleding daarvan kan ik dingen voordoen, en dat laat je makkelijker zien als het nog niet in elkaar zit. Omdat ik twee groepjes heb moet ik dus nog een half afgemaakte maken. Het resultaat van die twee zien jullie dus pas na volgende week maandag. Ik hoop er ook aan te denken foto's te maken van wat het team heeft gemaakt...

Lieve groetjes,

dinsdag 15 juni 2010

Vaderdag

3 juni hebben we bij de Hobbystunter weer eens iets anders gedaan dan anders. We zouden iets voor vaderdag gaan maken en we moesten daarvoor meenemen een handdoek, een gastendoekje en een washandje. En spelden! En dit is wat we er mee gedaan hebben, ik vind het resultaat heel leuk geworden en hopelijk denken de vaders er ook zo over. Het witte "overhemd" is voor mijn vader, de andere dus voor mijn schoonvader. Voor allebei heb ik er nog een lekkere douchegel erbij gekocht in een passende kleur en toevallig ruikt het nog lekker ook!

Lieve groetjes,

zondag 13 juni 2010

2 theeboxjes





Gistermiddag en avond heb ik deze twee theeboxjes nog gemaakt. Het wit beviel me wel goed als basis, maar nu heb ik Worn Lipstick en Faded Jeans gebruikt om de randen en bloemen te distressen. Ik heb dezelfde indeling van de bloemen gebruikt bij alledrie de boxjes, maar door de verschillende kleuren krijg je toch een heel ander effect. Deze twee doosjes heb ik gevuld met verschillende zakjes vruchtenthee, maar de bijpassende kleur ligt bovenop! Ook heb ik even een foto gemaakt van de sluiting, want dat wilde iemand graag weten! Ik hoop dat het duidelijk is zo?

Fijne zondag verder,

zaterdag 12 juni 2010

Theebox


Vanmorgen dit theeboxje gemaakt. Ik heb alles in het wit gehouden, maar wel alle randen gedistressed met Antique Linen. Toen ik net begon had ik zoiets van ohoh, gaat dit wel worden wat ik in mijn hoofd had...
Maar nu het klaar is vind ik het heel erg mooi! Op naar de volgende ;-)

Lieve groetjes,

vrijdag 11 juni 2010

Schoentje voor Tamara

Afgelopen week heeft Tamara met een aantal klasgenoten toch de avond4daagse gelopen. Ze waren het eerst wel van plan, toen weer niet, maar uiteindelijk hebben ze met z'n zevenen gelopen. Het weer is gelukkig meegevallen, alleen dinsdag hadden ze een bui gehad.
Toen ik m'n eerste schoentje klaar had, was Tamara daar helemaal weg van, zo één wilde ze er ook wel heel graag hebben voor in haar kast in haar nieuw behangen kamer! Haar kamer is omgetoverd van een meisjeskamer in pastel met veel elfjes e.d. naar een stoere tienerkamer in zwart-wit. Hier en daar heeft ze knetterrose (oftewel fuchsia) accenten. En zo zou haar schoentje ook moeten worden. En dus heb ik er één voor haar gemaakt als cadeautje na het lopen van de avond4daagse. Ze is er superblij mee en ze heeft het vol trots op haar bureau gezet naast haar fuchsia bureaulamp, staat wel leuk hoor! Het enige wat jammer is dat ik geen badparels in een bijpassende kleur kon krijgen, uiteindelijk heb ik maar oranje genomen (geurt naar sinaasappel), want ik heb zo het vermoeden dat die ook niet lang in het schoentje zullen blijven ;-)
Zo lekker even een rondje dorp doen en dan hopelijk vanmiddag weer aan de fröbel...

Lieve groetjes,

donderdag 10 juni 2010

Blogcandy Angelique

Angelique heeft ruim 600 volgers gehaald met haar blog en daarom wil ze dit gave pakket als candy weggeven. Tja, en wie zou er zoveel moois nou niet willen ontvangen. Ga naar haar blog en lees daar meer over wat je precies moet doen. De candy loopt t/m 26 juni.

Lieve groetjes,

woensdag 9 juni 2010

Domestic Goddess

Afgelopen weekend mocht ik de SOL bij de Kaartenmakers organiseren. Deze keer had ik geen sketch uitgezocht, maar maten opgegeven waar een kaart mee gemaakt moest worden. Heel leuk om te zien waar iedereen de scrappies (= stukjes scrappapier) laat, zo verschillend allemaal! Maar dit is dus mijn kaart geworden. Ik heb weer papier van Graphic45 gebruikt, deze lijn vind ik ook wel supergaaf hoor! Ik denk dat ik nog één kaart uit de restjes haal die ik nu heb liggen, maar ik moet echt eerst iets anders maken, want dat moet echt morgen klaar...

Lieve groetjes,

maandag 7 juni 2010

Footprints



Gisteravond was er een SOL bij de Kaartenmakers, gegeven door Tineke. Het is deze pocketkaart geworden. Ik vind hem wel mooi geworden, maar ik geloof niet dat ik hem nog een keer zal maken, omdat ik het nadeel van zo'n kaart vind dat je weinig met bloemen o.i.d. binnenin kan doen om het wat op te pimpen. En ik ben niet zo van de kale kaarten!!! De voorkant ben ik wel heel tevreden over, maar ja, ik ben dan ook weg van die stempel. Ik had hem bij de Hobbystunter op de site gezien, maar toen ik hem de volgende dag ging halen was ie weg! Bleek dat Henriëtte hem had gekocht en ik mocht hem een poosje lenen, thanks meis! Ook de achtergrondstempel op de cirkellabel is van haar.
Het papier wat ik heb gebruikt is van Basic Grey, de Capellalijn. De bloemen zijn van Prima en het lint is van de markt.

Lieve groetjes,