dinsdag 29 juni 2010

Afscheid nemen


Een poosje geleden stonden er bij Karin op haar blog hele schattige doosjes om 5 reepjes Merci-chocolade in te doen. Zo gemaakt, leuk om te doen en leuk om te geven. Deze twee doosjes heb ik gemaakt voor de juf en meester van Tamara, zij neemt op dit moment (tegen 10 uur) afscheid van de school door in alle klassen snoep te strooien. En er zitten 34 kinderen in haar klas, dus dat beloofd wat voor die kinderen! Dan is ze om half 11 vrij en basisschoolleerling af!!! Alleen vanavond dan het officiële afscheid nog met de ouders en alles meesters en juffen. Superspannend hoor, onze kleine meid is ineens heel groot geworden!

Echt heel groot, want gisterenmiddag mocht ze ergens komen kijken in kassen en ze is aangenomen!!! Morgenochtend om 8 uur begint ons madammeke dus al met werken, tja, ze is ook al 13, zucht! Ze gaat in kassen werken waar ze chrysanten kweken, daar moet ze 'knoppen'. Ze mag op deze leeftijd één bed per dag doen en in het begin zal dat neerkomen op ongeveer 3,5-4 uur werk, als ze het onder de knie heeft 2,5-3 uur werk. En het verdient nog goed ook. En dus gaan we zo een rekening openen waar haar salaris op gestort kan worden!

Lieve groetjes,

14 opmerkingen:

 1. Oh, wij hebben ook zo'n dochter die afscheid neemt (maar dan pas morgen). Allemaal wel weer heel spannend hoor! Alhoewel wij daar meer last van hebben dan zij, geloof ik! Succes vanavond bij het officiele gedeelte!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat fijn dat ze zo vlot werk heeft gevonden. Tja, kleine meisjes worden ( te snel ) groot. Zeker als ze straks naar het VO gaat. De doosjes zijn schattig geworden.

  fijne, zonnige dag.
  gr. Silvia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ooooh amai dat klinkt al zo volwassen hé, en nog maar 13 hé, maar dat zullen we maar zo niet meer zeggen hé, als ze het hoort :-)

  Goh, ik heb vandaag een dochter van 5j, die haar laatste dagje kleuterklas heeft, zij is kleuter af en start in September in de lagere school, ze zal leren schrijven en lezen, ook groot hé :-)

  Gropetjes, Jaimie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. spannend hoor, en ze worden zo vlug groot he, maar je doosjes heb je prachtig gemaakt voor het afscheid

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een schitterende doosjes heb je gemaakt Annemiek.
  Heel leuk als bedankje.
  Heb er ook een paar gemaakt, zijn echt leuk om te doen hé maar wat heb jij gebruikt om ze te sluiten is dat een soort klitten band ??

  Groetjes Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat leuk en spannend....

  Prachtig wat je gemaakt hebt.
  Liefs Joyce

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een luek doosjes.
  Spannend het eerste baantje.
  Leuk hoor voor je dochter, kan ze wat moois bij elkaar sparen, van haar zelfverdiende geld.

  Groetjes Jolande

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Annemiek Ze zijn weer leuk geworden.Jammer dat er bij ons geen kassen zijn had mijn zoon ook kunnen werken.Gr.Nel

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk zeg, die doosjes met dit papier.
  Feliciteer Tamara maar met haar baantje, leuk een eigen salaris voor haar.
  Annelies zou ook wel willen verdienen, maar die is nog maar 12.
  Veel plezier vanavond!

  Groetjes Jet

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuke doosjes heb je gemaakt zeg, echt leuk om zo kado te geven.
  Alweer een fase afgesloten, tijd gaat snel he meis en dan mag ze ook nog aan het werk, jeetje joh, super spannend allemaal hoor!!
  Veel plezier vanavond !!
  liefs Astrid

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Terwijl ik hier schrijf dat je creaties weer erg leuk zijn, zit jij nu op school voor het afscheidsfeest van groep 8. Spannend hè, die stap naar een middelbare school? Maar als ik het zo lees, weet ik zeker dat je dochter het aan kan hoor! Laat maar schuiven, die redt zich wel....
  Groetjes, Jeannette

  BeantwoordenVerwijderen
 12. de doosjes zijn leuk geworden, erg leuk om zo te geven....
  tot gauw
  groetjes

  Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een prachtige doosjes Annemiek.

  Liefs Riet.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. prachtig doosje ben volger van je geworden hoop dat je ook eens bij mij langs komt grt jans
  http://jans-freubelblog.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen