zaterdag 23 juni 2012

40 pakketjes

5 weken geleden kreeg ik de vraag of ik voor een bepaalde stichting dit jaar de vrijwilligerspakketjes wilde verzorgen. Er moest in ieder geval een potje jam in en een memoblokje, verdere aanvulling mocht ik zelf verzinnen, als ik maar binnen een bepaald budget bleef. Natuurlijk heb ik "Ja" gezegd, want het is natuurlijk een hele eer als je daarvoor gevraagd wordt. De jam koste het minste moeite, daar heb ik altijd best veel van op voorraad staan. Het is één van mijn andere (uit de hand gelopen) hobbies. Zo leuk om te doen en liefst met fruit waar je niet snel jam van zou verwachten, zoals bijvoorbeeld sinaasappel en banaan. Ik verkoop regelmatig jam (en kaarten) op rommelmarkten en fancyfairs en mijn sinaasappeljam is één van de hardlopers. Maar een paar weken geleden heb ik ook 16 kilo aardbeien tot jam verwerkt hoor, want die blijft altijd populair.


Als aanvulling in het pakketje heb ik gekozen voor een makkelijk te maken doosje waar 5 reepjes Merci in passen. Ik heb ze allemaal gemaakt van designpapier en bijpassend cardstock als schuifbandje, maar soms ook de achterkant van het designpapier. De stempel doet het heel goed hierbij, de strik bijpassend ingekleurd met distressinkt of Derwentpotloden en een plakpareltje of brad onderaan en met foamtape verhoogd op het schuifbandje geplakt.


Voordeel van deze doosjes was dat je er niet veel papier voor nodig hebt en ik heb dus heel, heel veel designpapier opgemaakt. Dit doosje is gemaakt van Basic Grey, het allereerste desgnpapier wat ik ooit kocht! Ik was er zelf allang doorheen, maar mijn moeder had nog een vel liggen waar ze niets mee doet, ze borduurt liever dan met designpapier te werken, en ik was er dus weer blij mee! Ik laat maar één doosje zien, anders gaat het vervelen, 40 van die doosjes ;-)


40 memoblokjes gemaakt met allemaal dezelfde techniek: 2 kleuren distress op een micasheet, beetje water er overheen sprayen, glad papier er overdoor halen (maar geen chromolux), goed laten drogen en dan stempelen. Sommige stempels zijn nog extra ingekleurd met stempelstiften. Met dank aan vriendin Jet voor het lenen van bepaalde stempels, bedankt lieverd!!!


Toen alles op tafel gelegd en zoveel mogelijk kleur bij kleur gelegd en dat lukte wonderwel, zelfs met de lapjes die ik altijd om de deksels doe van de jampotjes. En tot slot alles inpakken in cellofaan met een strik van raffia, want ook dat hoort er bij voor een mooie presentatie, het is tenslotte een kado'tje! En ook nog weggebracht vanmiddag naar de dame die het allemaal mag gaan uitdelen. Ze was heel erg tevreden over de pakketjes, vond het er erg leuk uitzien. Nu hoop ik alleen maar dat de ontvangers er net zo blij mee zijn!

Bedankt voor het langskomen en het hele verhaal lezen!
Lieve groetjes,

8 opmerkingen:

 1. super goed gedaan (L)
  zijn super leuk

  Liefs My

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ontzettend mooi gedaan!!!
  Petje af, voor je creativiteit.
  Nou, degene die zo'n kado'tje krijgt, zal het echt waarderen.
  Groetjes Mieke'S

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow Annemiek. wat super leuk heb je dit allemaal gemaakt. Helemaal toppie. Ik hou ook zo van jam maken.. zo leuk om te doen, die geur alleen al van verse jam.. yummy. Ik hoop dat de vrijwilligers al je werk zullen waarderen.
  Inky hugs, Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 4. daar moeten ze wel blij mee zijn, zulke prachtige kadootjes zijn echt een feestje om te krijgen.
  het ziet er heel gezellig uit :)
  groetjessssss

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ohhh wowwww Annemiek,wat schitterend meis.
  Wat heb je een werk gehad,maar wel heel super.
  complimenten hoor.

  Liefs Riet.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Annemiek, dat ziet er super uit en wat een karwei zeg, maar het is prachtig geworden en weet zeker dat de ontvanger er blij mee zal zijn! De aardbeienjam is heerlijk in ieder geval! lieve groetjes Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wat een werk maar het ziet er prachtig uit, super daar zullen de vrijwilligers zeker blij mee zijn

  gr
  Miranda

  BeantwoordenVerwijderen