dinsdag 7 december 2010

Rozenkaarten

Pas geleden las ik ergens op een blog dat die iemand vaak 2 kaarten tegelijk maakte van hetzelfde materiaal. Andere afbeelding en embellishment en je hebt toch een heel andere kaart. Heel fijn als je veel kaarten maakt, bijvoorbeeld als je regelmatig je kaarten verkoopt.
Nu doe ik dat ook, dus ik vond dat wel een goede tip en ben het dus maar eens gaan toepassen.

Ik heb deze prachtige rozenstempel van Impression Obsession als eerste op wit cardstock gestempeld met zwarte Versafine. De roos gemaskerd en met een tekststempel van My Paper World met Smokey Grey van Versafine er over heen. Het papier gesponst met distress Scattered Straw, Mustard Seed, Fired Brick en langs de randen Vintage Photo. Tot slot de roos ingekleurd met Fired Brick en mijn nieuwe waterbrush. Werkt inderdaad super Angelique, bedankt voor het overhalen ;-)
Tot zover dezelfde basis.

Voor de kaart met de meer vintage-uitstraling heb ik de randen bewerkt met een distresser en hier en daar wat ingescheurd. Bronzen brads, henneptouw en 2 blaadjescharms geven het een wat shabby geheel. Tenslotte de kaart gemaskerd en alleen de roos ingespoten met glimmermist Pearl, alhoewel dat slecht te zien is op de foto.

Voor de strakkere kaart heb ik dus juist gekozen voor een slider (bewerkt met dezelfde kleuren distress) met een tekst, satijnlint, witte plakparels en wat stickels.

Ik vroeg Tamara wat ze de mooiste vond, maar ze zei al: "Ik zou echt niet kunnen kiezen mam, ik vindt ze allebei heel erg mooi!" Ben ik toch benieuwd wat jullie vinden...

Lieve groetjes,

16 opmerkingen:

  1. Zijn allebei prachtig.
    Maar mij voorkeur gaat naar 2de kaart
    Groet Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Annemiek, ik zag staan 'rozen' bij jouw naam en dacht hee, zou Annemiek iets met de IO roos gedaan hebben en ja hoor...... ze zijn mooi geworden en ik vind de gescheurde denk ik het mooist. Leuk zo met de tekst erachter. Groetjes Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  3. whow prachtig zijn deze stijlvolle kaartjes, en idd toch heel verschillend

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Schitterend zijn ze geworden Annemiek. Als ik zou moeten kiezen kies ik voor de kleuren van de onderste roos in de bovenste kaart. Kan er dus ook niet eentje aanwijzen die ik het allermooist vindt haha.

    Groetjes Jet

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi hoi,

    ik vind ze allebei schitterend maar mijn voorkeur gaat toch uit naar de onderste kaart, iets strakker, vind ik héél mooi!!!!

    gr. arjette.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ze zijn inderdaad allebei weer heel erg mooi, maar ik vind de onderste net iets meer hebben, waarschijnlijk omdat het lint iets meer de kaart vult(?). Groetjes, Jeanet

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Prachtige kaartjes Annemiek, vooral de tweede vind ik heel erg mooi!
    En wat 'n mooie uitnodigingskaartjes heb je gemaakt! Complimentjes hoor!

    groetjes, Agnes

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik vind ze beiden super gaaf Annemiek !!
    Ik doe het je niet na :)

    groetjes Astrid

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Prachtige kaarten , Annemiek !! Helemaal mijn kleuren. Mijn favoriete : de vintage kaart. Creatieve groetjes van Christa.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Een prachtige kaart Annemiek!
    Groeten Kristel

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ze zijn geweldig! maar ik vind de tweede het mooist. gr. Hanny

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ben het helemaal met Tamara eens Annemiek, ik kan ook niet kiezen. Vind ze allebei prachtig

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Prachtige kaart Annemiek,leuk die stempel,mooi ingekleurd.
    Heel mooi die achtergrond kleuren.

    Liefs Riet.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Oh, wie edel und wundervoll, ich bin total begeistert,was für ein schönes Motiv. Du hast alles so liebevoll und harmonisch gestaltet, einfach ein Traum,gefällt mir sehr gut.

    Einen lieben Gruß von Andrea

    BeantwoordenVerwijderen