vrijdag 28 januari 2011

Driehoekdoos

Gisterenmorgen weer lekker geknutseld bij de Hobbystunter. Astrid had deze keer het voorbeeld meegenomen om een driehoekdoosje te gaan maken. Nu had ik ze wel vaker gezien in blogland, maar vaak kleintjes en dicht aan de voorkant. Deze is gemaakt van een half scrapvel, dus 15 x 30cm. Maar je kan ze natuurlijk in iedere maat maken die je maar wilt.
Van Jet kreeg ik een afdrukje van deze gave chocolatebox. Die heb ik ingekleurd met distress Frayed Burlap en Dusty Concord.
Wat bloemetjes, blaadjes, takjes, een knoopje, plakparels en een ronde tekst en de versiering is klaar. Ik heb een paar schilfertruffels in een kaartenzakje gedaan en dat in het doosje gestopt.

Op de vorige foto lijkt het boxje dus wel plat, maar hier is goed te zien dat het niet zo is. Bovenaan (de hoge kant dus) gaatjes gemaakt en daar lint doorheen gedaan zodat het doosje sluit.

Het model om het doosje te maken. De vertikale lijn rillen (precies in het midden), en de diagonale lijnen rillen, meer is het niet. Het mooiste effect krijg je met dubbelzijdig scrappapier...
Eén tip: let op je patroon dat het niet onderste boven loopt aan de voorkant!

Lieve groetjes,

donderdag 27 januari 2011

Bedankt

Simpele bedankkaart met op de achtergrond van de rozenstempel van IO.

Lieve groetjes,

woensdag 26 januari 2011

2 kaartenDeze had is gisteren nog gemaakt maar het was te donker voor duidelijke foto's.
Het vellum heb ik van mijn moeder gekregen. Het jutelint is van de markt.
Met deze twee kaarten wil meedoen aan de volgende challenges:

Cards & Things - kleurchallenge


Ik kon geen bloem naar mijn zin vinden voor deze kaarten en dus ben ik ze maar zelf gaan samenstellen van deze 3 stempels! Voor de steel en de blaadjes heb ik mijn Tombow gebruikt, voor de bloem Versafine Majestic Blue.

Lieve groetjes,

Derwent 2011 - 2

Goedemorgen allemaal!
Het is al weer tijd voor een nieuwe challenge op het Derwentsblog en deze keer is de challenge wel heel makkelijk:
MAGNOLIA

Dus dat kan een heleboel inzendingen op gaan leveren. Ook de prijs deze week is niet mis: 12 Derwentpotloden naar keuze, beschikbaar gesteld door Hobbystudio Ellen.
Voor mijn bijdrage van deze week heb ik het model van een melkpakje genomen, maar dat ben ik helemaal gaan aanpassen zodat er 10 Merci-chocolaatjes in passen. Ik heb het gemaakt voor mijn jarige nichtje, achter de merci-reepjes heb ik nog wat geld gedaan. Ik weet dat zij 's zondag veel een baret draagt en daarom heb ik deze Tilda er bij gekozen. De tekst is ook van Magnolia.

Jullie hebben t/m dinsdag 8 februari om je kaart (of project) in te sturen. Heb je nog inspiratie nodig, kijk dan ook eens even bij de andere DT leden.

Lieve groetjes,

dinsdag 25 januari 2011

Verjaardag + tutorial

Voor mijn vriendin Alice heb ik deze kaart gemaakt voor haar verjaardag afgelopen zondag. De post deed er weer eens langer over, dus hij lag vandaag pas op de mat bij haar.
Ik heb al een paar keer vragen gehad hoe ik nou zo'n kaart maak en dus heb ik de stoute schoenen maar eens aagetrokken en er een tutorial van gemaakt. De foto's zijn 's avonds genomen, dus de kleuren kunnen verschillen van de werkelijkheid ;-)


Als eerste heb ik op een witte (en dus geen rose zoals het hier lijkt!) correspondentiekaart van de HEMA, de stempel van de poort gestempeld met Versafine. De stempel is van de Stempelwinkel. De stempel nogmaals gestempeld, uitgeknipt en gemaskerd op de kaart.


Een brede post-it langs de onderkant van de poort geplakt, je ziet nog een rand van het masker met de stenen. Een post-it gescheurd en wat schuin opgeplakt om zo een pad te creeëren. Een klein rondje gemaakt met een nestabilitie en bovenin de kaart geplakt voor de plaats van de zon.


Het pad gesponst met Pumice Stone. Post-it verwijderd en langs de randen op het pad geplakt.


Het gras naast het pad gesponst met Peeled Paint, post-it verwijderen en dan ziet het er zo uit.


De brede post-it omdraaien en dan sponsen met Tumbled Glass en langs de randen met Broken China.


En dan ziet het er zo uit als je het masker, de post-it en het rondje hebt verwijderd.


Het papier waar ik het rondje uit had gehaald voor de zon heb ik weer gebruikt om over de lucht te leggen en dan de zon te sponsen met Mustard Seed.


Papier verwijderen en de zonnestralen (ook met Mustard Seed) ietsje uitvegen over het blauw van de lucht.


Daarna ben ik met een waterbrush de witte randen om de poort gaan bijwerken. Ik leg een stuk mica op wit papier en druk mijn inktpad op de mica. Doordat het witte papier er onder ligt kun je goed zien welke kleur en hoeveel je nog hebt. Dat heb ik zo gedaan met de lucht en het gras en ik heb hier en daar in de stenen voor de poort wat accent gegeven. Ieder natuurlijk met de kleur waarmee ik had gesponst.


De bloemen heb ik ingekleurd met Worn Lipstick, het blad met Forest Moss, de poort met Walnut Stain en de hengsels van de poort met Wild Honey en Pumice Stone gemengd. Kaal is ie zo nog hè!


Daarom een grasstempel en vogelstempel (beide Stempelwinkel) op de kaart gestempeld en de bladeren zijn van Crafty Individuals (gekocht bij Art Journey).


Ik wilde de kaart matten op blauw, maar dat was niet mooi, groen ook niet en toen maar zwart genomen en toen kwamen de kleuren ineens wel mooi over. Dat geheel weer op een donkerbeige kaart geplakt en de tekst gemaakt. Het idee voor deze kaart heb ik van het blog van Miranda.
Ik hoop dat jullie iets aan deze tutorial hebben, probeer het eens, dan zul je zien hoe leuk het is om zo een kaart te maken!

Lieve groetjes,

Heel leuk nieuwtje...

Vandaag kwam het bericht van het Stempelatelier dat de eerste twee nieuwe printmallen (van de 6) binnen zijn gekomen. Niets bijzonders zou je zeggen, maar dat is het toch wel, het zijn deze keer namelijk Christelijke stempelsheets! En in het Nederlands nog ook. Als de andere 4 printmallen binnen zijn gaan ze de sheets persen en hopelijk is dat nog deze week.
Wil je deze twee nieuwe sheets vast zien, kijk dan HIER even. Bestellen kan nog even niet, een paar daagjes geduld nog!
Ze hadden al twee sheets (Onze Vader en Voetstappen in het zand), dus dit is een hele mooie aanvulling.

Lieve groetjes,

Een fijne dag gewenst

Bij Cards & Things is deze week een kleurchallenge. Nu heb ik niet exact (van SU) die kleuren, maar ik kom een stukje in die richting. Ik vind dit ook goede kleuren voor een mannenkaart en aangezien ik er toch nog één moest maken voor een jarige oom a.s. donderdag, heb ik het maar gecombineerd. Het idee voor deze kaart komt uit de Stampin' Up! catalogus van 2009-2010. De stempel is de Etched Medallion van Hero Arts. Het craft heb ik verhoogd opgeplakt met foam.
Nu wil ik toch ook nog proberen een dameskaart te maken met deze kleuren...

Afgelopen dagen heb ik wel meer gedaan hoor, maar dat kan ik nog niet laten zien...

Bedankt weer voor het langkomen en een fijne dag!

Lieve groetjes,

donderdag 20 januari 2011

Keukenschort

Vanmorgen weer heerlijk geknutseld met een stel meiden bij de Hobbystunter. Het idee voor deze morgen kwam van Nel, een schortkaart. Na wat heen en weer geschuif om leuk papier te vinden heb ik uiteindelijk dit papier van Tilda gebruikt. Ik heb hem voor de rest heel simpel gehouden, alleen 2 schortzakjes er op gemaakt. In het bovenste zakje heb ik een schattig lepeltje en vorkje gedaan, gekocht ook bij de Hobbystunter. In de onderste zit een kaartje met de benodigdheden voor een Apfelstrudel.

En aan de binnenkant natuurlijk de bereiding geplakt! Rechts heb ik een stempeltje van Magnolia gebruikt, hij is al wat ouder, maar blijft heel toepasselijk!

En zo ziet de achterkant er uit als de kaart dicht is, een nette strik van de schortbanden ;-)

Nu even mijn etensblog bijwerken met weer een heerlijk recept en dan lekker weer aan de knutsel. Een kadoverpakking deze keer...

Bedankt weer voor het langskomen, fijne avond,

Medaillonkaarten

En nog een keer twee dezelfde kaarten, weer naar een idee van internet. Ik vond dit wel een hele mooie kleurcombi: craft en wit. Het medaillon gesponst met Crumb Cake van SU.

Ik had het medaillon gestempeld met Versamark en geëmbost met clear, toen Tamara kwam binnenlopen. Ze zag de eerste kaart en zei gelijk dat het haar wel mooi zou lijken om deze dan met zwart te doen. Dus de distress Black Soot gepakt, gesponst en ja, ze heeft gelijk, het is inderdaad heel mooi! Met de tekst erbij is dit dus een rouwkaart geworden.

Nu lekker verder met de kaart die we vanmorgen zijn begonnen op de knutselochtend bij de Hobbystunter...

Lieve groetjes,

woensdag 19 januari 2011

2 Winterkaarten

Deze week bij kaartenmakers op Yahoo is de beurt aan Tineke om de weekopdracht te verzorgen. Zij koos voor deze sketch, maar ze zei er eerlijk bij dat ze hem uit een scrappakket had en dat hij door Tiets is gemaakt. Maakt voor mij niet uit, ik vind hem gewoon leuk! Bij de sketch zei Tineke wel dat ze graag een winterkaart ermee gemaakt wilde zien.

Dus ik aan de slag met het mooie winterpapier van Bo Bunny. Plaatje van Elzybells ingekleurd met distress, glitter er op voor de sneeuw, bloem, tekst en klaar.
Maar... hij is helemaal niet geworden zoals ik in gedachte had, maar wat er aan veranderd moet worden weet ik echt niet, dus laat ik hem maar zo.

Omdat de eerste niet was wat ik er van hoopte, ben ik nog een keer met de sketch in de weer gegaan. De afbeelding en tekst is van een blokje, ik weet geen naam meer. Het papier is van Websters Pages. Verder bloemen, parelpins, plakparels en wat kant en deze kaart is helemaal naar mijn zin.

Nu lekker weer aan de knutsel met weer heel andere kaarten... leuk die afwisseling!

Lieve groetjes,

dinsdag 18 januari 2011

Wat eten we vandaag?

Vandaag heb ik voor het eerst sinds een hele tijd weer eens een recept geplaatst op mijn andere blog. Ik had het gekregen van blogster Hanny, zij had het weer van haar buurvrouw. We hebben gesmuld. Wil je weten wat wij aten, ga dan eens even kijken op Mam, wat eten we vandaag?

En misschien vind je het leuk om daar ook volger te worden...

Lieve groetjes,

Mountainlakevase

Zoals jullie ook wel weten, is een andere hobby van mij keramiekschilderen. De afgelopen maanden (het ging niet zo hard) heb ik beetje bij beetje deze vaas geschilderd. Gelijk toen ik hem bij de groothandel zag had ik zoiets van: die is van mij, wauw! En nu hij klaar is ben ik helemaal blij dat ik hem heb gekocht. Ik heb heel veel foto's genomen, maar op geen enkele komt de vaas zo mooi over als in het echt. Dan spat het water bij wijze van spreken echt in je gezicht en je voelt de nastralende warmte van de zon van die dag... De gouden glans in de lucht en de weerkaatsing daarvan op de sneeuw zit dus wel op de vaas, maar moeten jullie er maar bij denken.


De hele vaas


De rechterzijkant


De linkerzijkant


Detailfoto


Lieve groetjes en bedankt weer voor het langskomen!

2 blanco kaartenMisschien zijn er meer onder jullie die hetzelfde hebben als ik: een map in de computer waar ik alle mooie en leuke ideetjes instop die ik op internet en tijdens het bloggen tegenkom. Als ik weer eens zin heb om iets te knutselen en ik weet niet precies wat, dan open ik die map en vaak kom ik wel iets tegen waar ik dan mee aan de slag ga. Maar het gebeurt ook wel eens dat ik er niet uitkom of me weer zo zit te vergapen aan al het moois dat ik uren verder ben en nog niets heb gedaan!!!
Maar goed, toen ik gisteren het voorbeeld van deze kaarten weer eens tegen kwam in die map, had ik gelijk zoiets van: die gaat het nu worden! En ik wil toch vaker gaan proberen twee kaarten van dezelfde opzet te maken, dus heb ik dat nu weer gedaan.
De achtergrond van de groene kaart is van Basic Grey in combinatie met craft. Bij de onderste kaart heb ik papier en cardstock en lint van Stampin Up! gebruikt. De beide stempels zijn van de Stempelwinkel.
De achtergrondtekst is van My Paper World. Kleuren van distressinkt: Frayed Burlap en Wild Honey.

Bedankt weer voor het langskomen, fijne dag gewenst.