vrijdag 27 februari 2009

70 + 75 + 45 =

Een oom en tante die veel te vieren hebben!!!
Daarom heb ik voor hen een kaart gemaakt. Morgen vieren ze deze 3 jubilea en wij gaan ze natuurlijk ook feliciteren. Een lekker flesje (zelfgemaakte) schnapps en deze goedgelukte kaart met een financieel kado'tje.
Voor deze kaart heb ik gebruik gemaakt van een wintersportfoto van mijn oom en tante. Ik had er maar één (waar ze allebei op staan) en dus heb ik 'm 2x gebruikt... Mijn tante is al jarig geweest en daarom staat zij voorop. Het papier (tweezijdig) is van Teresa Collins. Toen ik het gisteren bij Pipoos kocht wist ik al dat ik het voor deze kaart wilde gebruiken. Ik heb de postzegel-die van de Cutllebug gebruikt, maar zonder de embossingmallen. In zwart en nog een keer in wit met een limegroen vilten bloemetje met witte knoop. Het organzalint onder bij de foto is in werkelijkheid lichter.
Voor mijn oom heb ik dezelfde indeling gebruikt, alleen gespiegeld.
Voor de binnenkant heb ik de achterkant van het papier gebruikt, wat dus in contrast is met de voorkant. Alleen heb ik hier geen bloemetje gebruikt, maar zwart-wit geruit lint van de markt en een rood hartje van Scrap-a-Bina.
En zo ziet de hele binnenkant eruit. Links een "vakje" voor geld, rechts één waar een tag inzit waar een persoonlijke felicitatie op komt. Vilten bloemetjes in zwart en wit met een groene en blauwe knoop.
Ik ben er tevreden over...
Groetjes,

Nieuwe voorraad

Gisteren naar de stad geweest voor wat nieuwe voorjaarskleding voor de kinderen (want wat groeien ze toch hard!), zelf ook nog leuk geslaagd ;-), en bij Pipoos leuke vellen scrappapier ingekocht. Ik was op zoek naar vellen met meer de jeansblauwe kleur, maar met deze nieuwe voorraad ben ik ook heel blij! Vanmorgen op de markt e.e.a. aan lint gekocht, dus ik kan weer aan de slag... Hopelijk gaat het de komende dagen weer wat beter met fröbelen, want de afgelopen dagen was het niets. Mijn hoofd zat blijkbaar te vol met virussen/ontstekingen, als het goed is moet de antibiotica gaan helpen en knap ik weer wat op.
Van mij mag de lente komen hoor, kom maar op met die zon!!! Sunny

Fijne dag verder,

Jarige tweeling

Voor onze jarige tweeling buurmeisjes heb ik deze kaarten gemaakt. Ze worden vandaag alweer 6 jaar! Gefeliciteerd meisjes!
Omdat ze heel verschillend zijn, heb ik dat in de kaarten meegenomen. Zelfde sketch, maar een heel verschillende uitvoering. Voor voetballiefhebster Marjolein heb ik een zwarte kaart als basis gebruikt met daarop voetbalpapier van de Action. Voetballint van de markt en de afbeelding van Magnolia in bijpassende kleuren gekleurd. Met natuurlijk mooie blonde haren zoals ze allebei ook hebben. Voor dametje Deborah heb ik haar lievelingskleur rose natuurlijk gebruikt. Als kaartbasis, maar ook bij het inkleuren van de stempel. Het lint komt uit mijn oma's oude naaidoos en het papier is van Crea Motion.

Groetjes,

Cardpatterns sketch 3

Voor deze kaart heb ik dezelfde achtergrond gebruikt als voor sketch 2, alleen nu in zandkleur. Het streeppapier is van de Bittersweetlijn van Basic Grey, het kantje van de markt en de bloemetjes weer van vilt m.b.v. de Cuttlebug. De afbeelding is van Forever Friends.

Cardpattern sketch 2

Ik doe niet mee met de challenge, maar ik gebruik wel hun sketch. Deze heb ik gemaakt met rood Coredinations-papier voor de achtergrond, wel even door de Cuttlebug gehaald met de Happy Birthday folder. Het schuureffect blijf ik erg leuk vinden. Het blauwe papier is van Daisy D's, de stempel van Penny Black, ingekleurd met Derwent. Lint van de markt en de bloemetjes ook weer gemaakt uit vilt met de Cuttlebug.

maandag 23 februari 2009

Voor Mathijs

Het heeft een poos geduurd, maar Mathijs' zijn sokken zijn ook eindelijk klaar! Hij draagt niet graag slippers of sloffen, maar wilde wel een paar warme, wollen sokken hebben. Vincnt vindt ze ook mooi, dus ga ik voor hem ook maar een paar op de pennen zetten...

groetjes,

zaterdag 21 februari 2009

Mijn eigen challenge...

Voor veel kaarten haal ik mijn inspiratie van diverse blogs. Maar omdat ik het nog best lastig vind om iedere keer een nieuwe sketch uit te werken, heb ik een challenge voor mezelf bedacht!
1 sketch en daar 10 kaarten mee maken. De sketch is van Alice, met één kleine aanpassing van mezelf.
Aangezien ik niet kan tekenen zal ik hier mijn sketch even uitleggen. Ik ben uitgegaan van een vierkante kaart 13 x 13 cm, de rechterkant heb ik 4 cm omgevouwen, de linkerkant (9 cm dus) daar tegenaan. Op de smalle kant moet één lange laag zitten, maakt niet uit van welk materiaal. Aan de brede linkerkant zit cardstock wat een halve cm kleiner is (8,5 x 12,5 cm) en daarvan is "iets" met de rechterbovenhoek gedaan. Vrij simpel dus.
Ik heb veel restjes gebruikt van papier, ik weet niet meer precies waar alles vandaan komt. Bloemetjes zijn òf gemaakt met de Cuttlebug òf van Xenos. Lint van de markt en alle afbeeldingen zijn ingekleurd met Derwent Coloursoft.
Veel plezier met het kijken en vergelijken van deze 10 kaarten...
En? Hoe vind je ze? Ik zou het leuk vinden om reacties op deze serie te lezen! Laat me maar weten wat jouw favoriet uit deze serie is... ik kan zelf niet kiezen!!!
Wat ik nog even wil melden: soms was ik heel erg aan het nadenken over wat ik met de volgende kaart moest doen en dan had Tamara een leuk idee of vroeg een bepaald plaatje te gebruiken. Op haar manier heeft ze geholpen, erg leuk!
Groetjes en heel graag tot een volgende keer.
Fijn weekend,

woensdag 18 februari 2009

Voor de juf

Deze kaart heb ik gemaakt voor juf Arianne, ze is vandaag aan haar knie geopereerd. Papier is van de Bittersweetlijn van Basic Grey, de stempelafdruk van Forever Friends, lintje van de markt en de bloemtjes van Xenos.

Groetjes,

zaterdag 14 februari 2009

Creatieve zaterdag

Allemaal kaarten voor de verkoop...
Hier ben ik eigenlijk het meest trots op van de kaarten van vandaag. Het idee voor alle kaarten heb ik ergens van een blog, maar waar weet ik echt niet meer, ik ga van de ene blog naar de andere...
Het papier voor deze kaart is van Making Memories en Shopsei. Onder het omgekrulde stukje zit nog wat papier van de Action. Het omkrullen is makkelijk: eerst heb ik de witte achterkant gechalked met donkerbruin, daarna strak om een satéprikker rollen, prikker eruit en klaar! Het lint heb ik van Scrap-à-Bina en de bloemetjes van vilt heb ik met de Cuttlebug gemaakt. De afbeelding is ingekleurd met Derwent Coloursoft.

In dezelfde kleurstelling als de vorige kaart, maar heel anders geworden. Papier van de ondergrond is van de Action. Ik heb hier ook mijn nieuwe happy Birthday-folder voor het eerst gebruikt met Coredinations-papier. Licht opschuren en de tekst komt nog mooier naar voren. Het lint is van Delmu. Stempels van Magnolia en ingekleurd met Derwent. Voor de finishing touch heb ik een paar strass-steentjes (van de markt) opgeplakt en hier en daar wat glitterlijm gedaan.

Op een rose basis papier met tekst 'proficiat' van Euroland. Daarop schuine punten van het rose basispapier bloemenpapier van het blok van Euroland. Ik heb weer eens de scheurtechniek gebruikt, dat was een tijd geleden. Bloemetje van Xenos, knoopje uit mijn knopendoos en de afbeelding weer ingekleurd met Derwent.

Een fris kaartje qua kleur. Op een limegroene basis papier van Euroland en daarboven rose met een klassieke ruit m.b.v. van de Cuttlebug. Lint van de markt, stempel van Magnolia en het bloemetje is van Xenos. Ik heb nog geen limegroen van de Derwentpotloden, maar op een basis van geel, lentegroen kleuren en je bent er ook!

De laatste van vandaag is in de favoriete kleur van Vincent: lila. Een lila kaart, papier van het Kruidvat, lint van de markt en kant uit de oude naaidoos van mijn oma. De Magnolia-afdruk is weer ingekleurd met Derwent! De bloemen heb ik weer van vilt gemaakt met de Cuttlebug, wat een heerlijk ding dat het met zoveel materiaal uit de voeten kan! Knopen zijn uit m'n knopendoos.
Bedankt voor het kijken op mijn blog, fijn weekend,

vrijdag 13 februari 2009

Gisteren gemaakt

Voor Henk
Henk is zaterdag jarig en voor hem heb ik deze kaart gemaakt. Op een basis van donkerbruin heb ik papier gebruikt van Making Memories en Basic Grey. Het middelste stukje is van Coredinations. Dat heb ik door de Cuttlebug gehaald en daarna licht geschuurd. Beige fluweel lint aan beide kanten en het bloemetje gemaaakt van vilt met de Cuttlebug. De afbeelding is van Magnolia en heb ik ingekleurd met Derwent. Van harte, Henk!

Voor Jedidja
Onze nicht Jedidja heeft de afgelopen week een hele moeilijke beslissing genomen en ik heb een kaartje voor haar gemaakt om haar te laten weten hoe dapper we die beslissing vinden. Ik heb papier gebruikt van Basic Grey, de Urban Prairie lijn. Prachtig; mooie frisse lentekleuren! De sketch die ik heb gebruikt zag ik als challenge bij Cardpatterns. Ik doe niet mee, maar vond hem wel leuk om te gebruiken. Stempel van Magnolia, lintje van de markt en roosjes uit de oude doos.

3 kaarten voor de verkoop

Deze 2 zijn gemaakt met papier van Euroland, lint van de markt en Euroland, stempels van Magnolia en ingekleurd met Derwent.
Voor deze kaart heb ik papier gebruikt van The Sharon Ann Christmas Magic Collection (wat een mond vol!), lijn Victorian Walls en van Coredinations wat ik weer door de Cuttlebug heb gehaald en daarna licht geschuurd. Lintje is weer van de markt.
Bedankt weer voor het komen kijken op m'n blog! Groetjes,

donderdag 12 februari 2009

Alweer 3 jaar!

Onze lieve, eigenwijze, peuterpuberende 3-jarige Vincent! Afgelopen maandag was hij jarig, maar we hebben het zondag gevierd. Achteraf maar goed ook, want 's nachts is hij erg ziek geworden, buikgriep. De andere ochtend moest ik er ook aan geloven en dus hebben we zijn verjaardag samen op bed doorgebracht!
Helemaal trots in zijn nieuwe Bob de Bouwer kleding met zijn nieuwe loopfiets; hij vindt het geweldig.

Groetjes van een trotse mama,

Verjaardagskaarten

Voor tante Magda Deze kaart heb ik voor mijn tante gemaakt. Als achtergrond heb ik papier gebruikt van de Action, het lintje is van de markt en het kant komt uit de oude naaidoos van mijn oma. De stempel is ingekleurd met Derwent. Het bloemetje bovenin heb ik in twee tinten vilt gemaakt met de Cuttlebug en dat heb ik vastgezet met een knoopje uit mijn knopendoos. De knopendoos van mijn oma is er ook nog en die ga ik binnenkort eens bekijken of er nog leuke oude knoopjes inzitten...

Voor schoonzus Wilma

Ik heb maar twee schoonzussen, maar qua datum schelen ze maar 2 dagen met hun verjaardagen. Deze kaart heb ik gemaakt met papier van Basic Grey, de lijn Bittersweet, en gewoon rose kaartkarton die ik met de Cuttlebug heb geëmbost. Bijpassend bij de onderste helft heb ik het paisley-patroon gebruikt. Mooi donkerrood organzalint van de markt en de egeltjes van Penny Black ingekleurd met Derwent.

Voor schoonzus Renate

Voor mijn andere schoonzus heb ik een ietsje stoerdere kaart gemaakt dan voor Wilma, wat beter bij haar past. Op een donkerbruine basis heb ik gemarmerd groen kaartkarton gelijmd en daarop twee stroken van Making Memories (Skinny Stripe Greenhouse Paperie) en Basic Grey: Pattern Paper. De stempelafdrukken zijn van Magnolia, ingekleurd met Derwent. De slider is gemaakt met de Cuttlebug met daarop een goudkleurige tekststicker. De slider wordt op zijn plaats gehouden door ecru transparant organzalint van de markt. De uiteindes heb ik vastgemaakt met goudkleurige brads.

Groetjes,

woensdag 4 februari 2009

De tag van Alice...

Laat ik het maar bekennen... ik heb vals gespeeld. De 4e foto uit het 4e mapje kwam uit op een foto van ons overleden zoontje Xander en dat wil ik niet hier laten zien. Daarom heb ik het op een andere manier gedaan en toen kwam deze foto eruit. 2006: onze jongste, Vincent, op de foto is hij een half jaar oud. Hij draagt een t-shirt wat ik van Alice voor zijn geboorte had gekregen, ze had in donkerblauw zijn naam op de voorkant geborduurd, jammer genoeg hier net niet te zien.
Pff, wat vliegt de tijd, a.s. maandag wordt hij al weer 3!!!

Ik begrijp dat ik deze tag door moet geven, maar dat wordt erg lastig, ik heb niet genoeg blogs in mijn lijst staan... ik hoop dat ik niet een regel breek o.i.d.... Als er nog een keer zoiets is hoop ik het door te kunnen sturen, ik ben nu ook nog maar een weekje bezig met bloggen!
Ik vond het in ieder geval leuk om te doen, stukje 'nostalgie' als je je foto's doorbladerd.

Groetjes,